maanantai 12. joulukuuta 2011

take the time, you might miss your life

THE NAKED AND FAMOUS - YOUNG BLOOD

I BLAME COCO - SUMMER RAINKauppayhtiö, Kuoppa, Yhtiö, KY, Kauppis. Miljoona eri nimeä Rovaniemen tärkeimmälle paikalle. Kauppayhtiö pelastaa tän pikkukaupungin aiheuttamalta ahdistukselta kerta toisensa jälkeen. Takaterassilla rööki ja kahvikuppi kädessä istuessa, vastapäistä ränsistyvää kerrostalon seinää tuijotellessa tuntee olevansa jossain muualla kuin Suomessa. Rappioromantiikan fiilis tuntuu vievän jonnekin Berliinin kantakaupungin takapihoille. Kauppayhtiölle voi oikaista kätevästi hyppärillä, kesken koulupäivän lintsaamaan (lähdepä vaan toiseksi viimeisellä tunnilla - istut siellä loppupäivän) tai suoraan viimeisen oppitunnin päätyttyä. Isolla kaveriporukalla on tosi jees hukkua lämpimiin sohviin siinä tutussa vakituisessa nurkkapöydässä, vaikka Aliasta tai siitä kehiteltyjä omia versioita pelaten, puhumaan skarpisti kahdestaan oransseilla nojatuoleilla tai sitten vaan yksin jonkun tiskin viereisen pyöreän pöydän ääreen runoja kirjoittamaan. Ja aina on saatava kahvia. Ehdottomasti minttusuklaasiirapilla (myös karamelli, vanilja ja hasselpähkinä kelpaavat paremman puutteessa).


Rehellisesti sanottuna en tiedä mitä tekisin ilman tätä paikkaa. Edes Helsinki, oikeastaan mikään muu kaupunki Euroopassa, ei pidä sisällään yhtä upeaa hengailumestaa. Kauppayhtiö on olohuone, koti, pakopaikka ja toinen ulottuvuus. "Nyt on päästävä Kauppayhtiölle", ei ole lause. Se on käsite. On hassua, miten sydän tuntuu hypähtävän joka ikinen kerta kävellessä Valtakatua pitkin tai vaihtoehtoisesti läpi Osuuspankin parkkiksen, nähdessä tutun sekä turvallisen aukinaisen oven. Jos stressaa, se unohtuu. Jos ahdistaa, se unohtuu. Jos vituttaa, se unohtuu. Jos on mitään negatiivista mielessä, sekin unohtuu. Kauppayhtiöllä olen nauranut eniten, todennäköisesti itkenytkin eniten (jos kyse on julkisesta paikasta), sieltä ovat alkaneet kahden kuukauden välirikot ja niiden jälkeen tehdyt sovinnot.


Talvisin koko paikka hehkuu lämpöä, keltaista valoa ja rentoa lojumista. Takaterassin punaiset lämpölamput värjäävät höyryn vaaleanpunaiseksi ja läpinäkyvän muovikaton päälle kasaantunut lumi varjostaa tilasta miltein suljetun oloisen. Vastapäisen kerrostalon rapistuvassa seinässä kiipeilevät pikkulinnut ovat merkki keväästä, samoin kuin ensimmäiset auringonsäteet seinälautojen välistä. Kesällä siirrytään sisältä ulos - terassilla on pakko istua, satoi tai paistoi. Syksyn saapuessa tunnutaan juurtuneen edelleen siihen samaan nurkkaukseen, viileän kuulaassa ilmassa, viltteihin kääriytyneenä. Vasta ensimmäiset pakkaset ajavat sisätiloihin. Ei ole mitenkään epätavallista hoksata viettäneensä Kauppayhtiöllä (taas) puoli päivää. Ennätys taitaa olla kahdeksan tuntia. Henkilökuntakin lienee tajunnut ettei meidän tietty kaveriporukka lähde tutuista nojatuoleista kulumallakaan - saatiin nimittäin noin kuukausi sitten rajaton ilmainen santsi. Hehee.

Tiedän tämän olevan ainoa asia, jota tulen koskaan Rovaniemestä kovasti kaipaamaan. Pitäkää vaan seonneena, ihan vapaasti!
(ja jumalauta että odotan pääseväni baari-ikään viettääkseni myös kaikki yöni tuolla, jestas!)

Messiin vielä pari outfitkuvaa viime viikolta!


//edit: new necklace from 2nd hand shop, 4 €

19 kommenttia:

 1. tää postaus on ihan täydellinen!<3
  haluun päästä käymään tuolla ehdottomasti ku tuun rolloon jossain vaiheessa!

  VastaaPoista
 2. ohhoh en olis uskonu että oot mun ikäinen. luulin sua reilusti kakskymppiseks :)

  VastaaPoista
 3. hei tää on tää!! mä haluan nähdä ton, mä niin haluan. kokea. kaunis.
  ja kaunis sinä, aivan uskomattoman!

  mmmmmmmm

  VastaaPoista
 4. Toi eka asu on aivan ihana! Voisin kans kotiuttaa tollasen neuleen vaikka heti :D

  Oot muuten oikeesti ihan mielettömän hyvä kirjottaan. Mä oon ehkä maailman vähiten lukijaihminen, mutta sun tekstit luen aina ihan innolla läpi :)

  VastaaPoista
 5. en muuten kauheasti tykkää rollosta, muttaa kauppis on paras<3 hih kiitos tästä, tulipa koti-ikävä! :>

  VastaaPoista
 6. ihana teksti ja ihania kuvia! *____* oot kaunis ! :)

  VastaaPoista
 7. Vois melkeen todeta pelkkien kuvien perusteella etten oo paljoo parempaa roikkumismestaa nähny! Upeen näköne paikka.

  VastaaPoista
 8. siis mitä ihmettä, oon aina luullu jostain syystä että oot tyyliin 22-vuotias!

  VastaaPoista
 9. mä kävin kauppayhtiöllä elokuussa norjan reissun matkanvarrella, juuri sun blogin ansiosta :D ihana ja symppis kahvila ja nomnom leipiä! 8) jos asuisin rollossa tai muuten vaan matkaa olis vähemmän ku tää melkee 800km nii todellakin_ kävisin useemmin. erittäin useasti. niin useasti et köyhtyisin vararikkoon.

  ja vielä sitä et oot kyl tasan yksi upeimmista ihmisistä ketä tiedän. ihailen sua ja sun tyyliä suunnattomasti!

  VastaaPoista
 10. Voi miksei täällä oo yhtään yhtä täydellistä kahvilaa:( Näyttää tosi kivalta!

  VastaaPoista
 11. ihana koru! ihana sinä! ihana teksti!
  <3!

  VastaaPoista
 12. On aikamoinen saavutus saada mut ikävöimään Lappiin ja, no, you did it again! Oot kaunis, lumisade-asukuva on mun lemppari <3

  VastaaPoista
 13. Tuli sellanen fiilis, et tuolla haluun käydä joskus :D ihania kuvia, ihania asuja, ihana sinä. (:

  VastaaPoista
 14. Ihanaa joulua Paula!

  Mun uusi alku; http://illbeallright.blogspot.com/

  VastaaPoista
 15. Vittu nainen ko oot kaunis! ♥

  VastaaPoista
 16. Onneks tulit kommentoimaan mulle, sillä sulla on aivan tajuttoman ihana blogi (miks en oo tätä aijemmin löytäny??)! <3

  Oon käyny 2 kertaa tuolla syömässä sushia, kun oon ollu Rollossa. Mahtava paikka :)

  VastaaPoista

SUOMEKSI | IN ENGLISH | PÅ SVENSKA | ПО-РУССКИ