maanantai 26. joulukuuta 2011

HUOM | OBS | ATTENTION

Tauko. Inspistä ei oo oikeen mihinkään. Formspringiin saa edelleen heittää kysymyksiä ja päivittelen ehkä Lookbookiakin, mutta todennäköisesti taukoilen sielläkin. Nähdään toivottavasti pian.

Hiatus. Reason: lack of inspiration. I'm still using my Formpsring and maybe updating some new stuff to Lookbook. See you soon (hopefully).

maanantai 12. joulukuuta 2011

take the time, you might miss your life

THE NAKED AND FAMOUS - YOUNG BLOOD

I BLAME COCO - SUMMER RAINKauppayhtiö, Kuoppa, Yhtiö, KY, Kauppis. Miljoona eri nimeä Rovaniemen tärkeimmälle paikalle. Kauppayhtiö pelastaa tän pikkukaupungin aiheuttamalta ahdistukselta kerta toisensa jälkeen. Takaterassilla rööki ja kahvikuppi kädessä istuessa, vastapäistä ränsistyvää kerrostalon seinää tuijotellessa tuntee olevansa jossain muualla kuin Suomessa. Rappioromantiikan fiilis tuntuu vievän jonnekin Berliinin kantakaupungin takapihoille. Kauppayhtiölle voi oikaista kätevästi hyppärillä, kesken koulupäivän lintsaamaan (lähdepä vaan toiseksi viimeisellä tunnilla - istut siellä loppupäivän) tai suoraan viimeisen oppitunnin päätyttyä. Isolla kaveriporukalla on tosi jees hukkua lämpimiin sohviin siinä tutussa vakituisessa nurkkapöydässä, vaikka Aliasta tai siitä kehiteltyjä omia versioita pelaten, puhumaan skarpisti kahdestaan oransseilla nojatuoleilla tai sitten vaan yksin jonkun tiskin viereisen pyöreän pöydän ääreen runoja kirjoittamaan. Ja aina on saatava kahvia. Ehdottomasti minttusuklaasiirapilla (myös karamelli, vanilja ja hasselpähkinä kelpaavat paremman puutteessa).


Rehellisesti sanottuna en tiedä mitä tekisin ilman tätä paikkaa. Edes Helsinki, oikeastaan mikään muu kaupunki Euroopassa, ei pidä sisällään yhtä upeaa hengailumestaa. Kauppayhtiö on olohuone, koti, pakopaikka ja toinen ulottuvuus. "Nyt on päästävä Kauppayhtiölle", ei ole lause. Se on käsite. On hassua, miten sydän tuntuu hypähtävän joka ikinen kerta kävellessä Valtakatua pitkin tai vaihtoehtoisesti läpi Osuuspankin parkkiksen, nähdessä tutun sekä turvallisen aukinaisen oven. Jos stressaa, se unohtuu. Jos ahdistaa, se unohtuu. Jos vituttaa, se unohtuu. Jos on mitään negatiivista mielessä, sekin unohtuu. Kauppayhtiöllä olen nauranut eniten, todennäköisesti itkenytkin eniten (jos kyse on julkisesta paikasta), sieltä ovat alkaneet kahden kuukauden välirikot ja niiden jälkeen tehdyt sovinnot.


Talvisin koko paikka hehkuu lämpöä, keltaista valoa ja rentoa lojumista. Takaterassin punaiset lämpölamput värjäävät höyryn vaaleanpunaiseksi ja läpinäkyvän muovikaton päälle kasaantunut lumi varjostaa tilasta miltein suljetun oloisen. Vastapäisen kerrostalon rapistuvassa seinässä kiipeilevät pikkulinnut ovat merkki keväästä, samoin kuin ensimmäiset auringonsäteet seinälautojen välistä. Kesällä siirrytään sisältä ulos - terassilla on pakko istua, satoi tai paistoi. Syksyn saapuessa tunnutaan juurtuneen edelleen siihen samaan nurkkaukseen, viileän kuulaassa ilmassa, viltteihin kääriytyneenä. Vasta ensimmäiset pakkaset ajavat sisätiloihin. Ei ole mitenkään epätavallista hoksata viettäneensä Kauppayhtiöllä (taas) puoli päivää. Ennätys taitaa olla kahdeksan tuntia. Henkilökuntakin lienee tajunnut ettei meidän tietty kaveriporukka lähde tutuista nojatuoleista kulumallakaan - saatiin nimittäin noin kuukausi sitten rajaton ilmainen santsi. Hehee.

Tiedän tämän olevan ainoa asia, jota tulen koskaan Rovaniemestä kovasti kaipaamaan. Pitäkää vaan seonneena, ihan vapaasti!
(ja jumalauta että odotan pääseväni baari-ikään viettääkseni myös kaikki yöni tuolla, jestas!)

Messiin vielä pari outfitkuvaa viime viikolta!


//edit: new necklace from 2nd hand shop, 4 €

tiistai 6. joulukuuta 2011

muistan kun moikkasit mua, vaikken ees tuntenu sua

CHISU - KOHTALON OMA


NEW NECKLACES FROM SEPPÄLÄ, FINAL PRICE 2 €


Mun pää on vaaleanpunasta hattaraa. Mites teillä menee?
My head is like pink cotton candy. How about you?

(ps. mis vaihees teit on tullut jo yli 500? valtava kiitos, ootte parhaita!!)
(ps. over 500 followers? when did this happen? big thanks, love you!)